Grapevine

Suurimman osan historiaa tarinat levisivät suusta suuhun. Jokainen kuulija oli myös tarinankertoja. Kun alettiin tehdä kaunokirjallisuutta, tarinat kasvoivat niin mittaviksi ettei niiden välittäminen suoraan henkilöltä toiselle enää ollut mahdollista. Mutta edelleen ihmiset pystyvät levittämään eräänlaisia metatarinoita, tarinoita siitä millaisia kirjoja on. Vertaisarvioija on lähipiirinsä kirjallisuuskriitikko, kokemusasiantuntijana läheisempi kuin sellainen kriitikko, joka samastuu johonkin yksityistä ihmistä suurempaan kirjalliseen suuntaan tai kulttuuriin, ja jakaa siitä käsin korkeaa totuutta. Kirjallisuudessa ja muussakin kulttuurisessa luomisessa pitää välttää korkeita totuuksia. Jokaisen yksityisen lukijan maku on yhtä tosi. Lukemiskokemus syntyy jokaisessa päässä erikseen ja yhtä suurella oikeutuksella.

Toki suusta suuhun kirjan maine, hyvä tai huono, kasvaa pienestä idusta vain hitaasti. Mutta Hypnozone arvostaa sellaista suhdetta kirjallisuuden ja lukijan välillä. Siksi, kun ostat lukuoikeuden johonkin Hypnozone -kirjaan, saat henkilö- ja kirjakohtaisen suosituskoodin. Jos katsot voivasi suositella kirjaa jollekulle, voit kiitokseksi arvokkaasta vinkistä pyytää että hän ostaessaan ilmoittaa sinun koodisi. Jos sinun koodeillasi kertyy kyseisen kirjan tilauksia vähintään viisi kappaletta, saat bonuksen, jonka voit käyttää itse tai antaa jollekulle toiselle. Yhdellä bonuksella saa yhden kirjan lukuoikeuden ilmaiseksi. Aktiivisena kirjallisena vaikuttajana saatat siis saada ensimmäistä lukuunottamatta kaikki digitaaliset hypnozonekirjat luettua ilmaiseksi.

Kirjailija kirjoittaa kirjan, mutta ei se koskaan ole valmis silloin kun se ilmestyy. Yhteiskunnallisessa mielessä kirja on tapahtuma, joka on valmis vasta sitten kun viimeinen lukija on lukenut sen eikä yhtään kopiota enää ole jäljellä kenenkään muun lukea. Jokainen kirja on ilmestyessään niin kuin puun taimi. Sen maine ja merkitys kasvaa vähitellen, jos on kasvaakseen. Jokainen lukija vaikuttaa siihen.